Elektryczne podgrzewacze wody – w użytku profesjonalnym

0
338
Elektryczne podgrzewacze wody - w użytku profesjonalnym

Po elektrycznego podgrzewacze wody sięgają nie tylko odbiorcy prywatni, ale także przedsiębiorcy. Szczególnie osoby prowadzące własne restauracje, punkty gastronomiczne, food trucki, a także liczne inne formy organizacyjne, korzystają chętnie z podgrzewaczy przepływowych. Urządzenia te są bezpieczne, łatwe w codziennym użytkowaniu oraz bardzo żywotne. Dobrej jakości podgrzewacz to zakup na lata, w trakcie których będzie bez problemu pełnił swoje obowiązki. Ponadto, podgrzewacze są urządzeniami mogącymi obsługiwać kilka różnych punktów, natychmiast udostępniając w nich ciepłą wodę. Poniżej przedstawiamy najważniejsze sprawy związane z użytkowaniem podgrzewaczy z perspektywy restauratorów. Dowiesz się jakie grupy urządzeń znajdziesz w sklepach oraz jak wybrać podgrzewacz bezpieczny i wydajny.

Podgrzewacz w kuchni restauracyjnej – sprawy ważne i ważniejsze

Podgrzewacz przepływowy może być z powodzeniem wykorzystywany w restauracjach. Wielu managerów punktów gastro decyduje się na zakup tych urządzeń, z uwagi na ich wysoki poziom wydajności oraz możliwość natychmiastowego podgrzania wody do ustawionej temperatury. Jak dobrze wiedzą wszystkie osoby pracujące w segmencie gastronomii, kwestie bezpieczeństwa oraz sprawnej pracy są najważniejsze. 

Podgrzewacze mogą być wykorzystane zarówno do obsługi konkretnego stanowiska pracy, jak i do podgrzewania wody w całym lokalu. W pierwszym wypadku wybór pada najczęściej na podgrzewacze niewielkich rozmiarów, które montowane są bezpośrednio przy takich stanowiskach pracy jak na przykład zmywaki do naczyń lub do oczyszczania warzyw. Urządzenia takie będą obsługiwać wyłącznie jedną baterię kuchenną i pracować tylko w momencie odkręcenia upływu z ciepłą wodą. 

Urządzenia dedykowane do pracy z różnymi punktami ujścia wody są częściej wybierane. Ich rozbudowaną ofertę znajdziesz pod linkiem https://www.bridom.pl/podgrzewacze-wody/przeplywowe-elektryczne-podgrzewacze-wody. Podgrzewacze takie mogą obsługiwać punkty o różnym charakterze – zlewy, zlewy przemysłowe, umywalki, sanitariaty, a także bidety czy kabiny prysznicowe. Korzystając z takiego urządzenia, zagrzejesz zarówno wodę potrzebną do wymycia naczyń, jak i wodę w umywalce do wymycia dłoni. 

Podgrzewacze bezpieczne i użyteczne – oraz jak je rozpoznać 

Podgrzewacze przepływowe to urządzenia uważane za bezpieczne i cieszące się z tego powodu dużą popularnością. Są niskoawaryjne, a odpowiednio użytkowane mogą działać przez okres kilku lat. Tym bardziej że sposób wykonania podgrzewaczy jest wysoce hermetyczny, co gwarantuje ich odporność na wpływ wilgoci unoszącej się w powietrzu. Z pewnością, fakt ten docenią wszyscy pracownicy restauracji, dla których wilgoć i rozchlapana woda stanowią codzienny element pracy. 

Wybierając podgrzewacz, warto też zaplanować miejsce jego montażu. Powinno być maksymalnie bezpieczne oraz przeciwdziałać potencjalnym uszkodzeniom urządzenia. Odradzamy wieszanie podgrzewaczy w pobliżu miejsc narażonych na przeciągu lub wahania temperatur. Dobrze sprawdzają się pomieszczenia rzadko użytkowane, a także korytarze, spiżarnie i duże składy. W wyborze konkretnego miejsca do montażu warto zasięgnąć porady specjalisty.